balbeck Blog

Just another WordPress.com weblog

Sefa comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din Prahova, Viorica Oniga, retinuta de procurorii DNA


673550mascatiProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus începerea acţiunii penale împotriva preşedintei Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, medicul Viorica Oniga, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată şi în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, despre care anchetatorii spun că au fost săvârşite între anii 2006 şi 2012.
Pe de altă parte, alte şase persoane, care sunt din afara sistemului, sunt cercetate, deocamdată, în această cauză, două dintre ele fiind deja arestate preventiv. Conform procurorilor, „în perioada 2006 – 2012, în calitate de preşedintă a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, inculpata Oniga Viorica a primit, în mod repetat, de la Oprea Georgeta (n.n. – în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la înşelăciune, toate în formă continuată) şi de la alţi cinci intermediari (dintre care inculpaţii Gabor Sorin Octavian şi Neacşu Georgeta – ambii arestaţi preventiv în cauză), sume de bani şi bunuri în valoare totală de aproximativ 97.200 lei, pentru ca, în schimb, să îşi încalce atribuţiile de serviciu”.
Procurorii DNA arată, în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale, că Viorica Oniga s-ar face vinovată de faptul că „a încadrat în grad de handicap şi a eliberat certificatele medicale aferente pentru un număr de 68 de persoane, în condiţiile în care acele persoane nu sufereau de bolile menţionate în cuprinsul certificatelor, nu puteau fi încadrate în gradul de handicap stabilit şi nu puteau beneficia de facilităţile prevăzute de lege”. Mai mult decât atât, anchetatorii spun că „în cuprinsul certificatelor medicale eliberate pentru acele persoane, inculpata Oniga Viorica a atestat, în mod nereal, că acele persoane suferă de anumite afecţiuni care să le permită încadrarea în gradul de handicap stabilit”.
Până în prezent, conform informaţiilor oficiale furnizate de reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au fost identificate 68 de persoane care au primit, pe nedrept, indemnizaţii de handicap, bugete complementare personale şi indemnizaţii de însoţitor totalizând 1.146.200 lei, sumă ce reprezintă pagubă cauzată bugetelor locale din care au fost efectuate plăţile.
Nici persoanele care au beneficiat de drepturile care au decurs din obţinerea certificatelor de handicap nu au scăpat de procurori, pentru că şi asupra acestora se efectuează cercetări, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, înşelăciune şi uz de fals, cu privire la unele dintre acestea fiind deja începută urmărirea penală.
Ieri, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a Vioricăi Oniga şi a Georgetei Oprea, cele două fiind prezentate, aseară, în faţa instanţei Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Sursa: http://www.ziarulprahova.ro/stiri/investigatii-eveniment/140525/sefa-comisiei-de-evaluare-a-persoanelor-cu-handicap-din-prahova-viorica-oniga-retinuta-de-procurorii-dna
PS: Cred ca ar putea fi judecate si in libertate……dar asa se intampla la noi,inculpatii trebuie sa stea cu anii in arest preventiv.Ma intreb unde mai e prezumtia de nevinovatie.
Sincer sa fiu o cunosteam nitel pe Oniga(grasuta).

28 mai 2013 - Posted by | Uncategorized

Un comentariu »

  1. Am incredere ca acesti procurori isi vor face datoria pana la capat, deoarece mai sunt si alti medici in afara de acestia care trebuie anchetati de exemplu : cum ar fi medicul Ruxandra Serafim si alti medici de la spitalul Voila din Campina care pregatesc dosare cu pensi de handicap false si le trimit la comisia de evaloare condusa de Viorica Oniga. Este clar ca spaga merge de jos pana sus… Justitia sa isi faca datoria.

    Comentariu de Anonim | 8 iunie 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

%d blogeri ca acesta: